Nu va inchipuiti ca e cine stie ce lucru complicat! Foarte gustosi, par mai greu de
facut dar nu e asa!
Aveti nevoie de:
- 6 dovlecei potriviti ca marime
- 350 gr carne tocata (eu am luat
amestec)
- o ceasca de orez spalat
- 1 ou, 1 morcov ras, 1 ceapa tocata
- 2 linguri bulion, o legatura de
patrunjel verde tocat
- 1 pahar de vin alb demisec
- sare si piper
Dovleceii se spala si se taie in
doua. Fiecare jumatate se scobeste cu ajutorul unei lingurite de miez si
samburi. Carnea tocata se amesteca cu orez, ou, morcov ras, patrunjel si
ceapa tocata, pana se omogenizeaza. Se umple apoi fiecare jumatate de
dovlecel cu amestecul de mai sus. Se aseaza in picioare (bine stransi intre
ei!) intr-o oala mai inalta potrivita, se adauga apa si vinul in oala, se
pune bulionul pe fiecare dovlecel (ca un capacel!). Se pune apoi la fiert vreo
3/4 - 1 h. Dupa ce au fiert, se mai baga si la cuptor (preincalzit!) pentru 15
min, ca sa se rumenesca un pic.
Se servesc cu o lingura de smantana
si alaturi de un vin alb demisec, bine racit!
Pofta Buna !!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu