Translate

vineri, 28 iunie 2013

Dovlecei umpluti

Nu va inchipuiti ca e cine stie ce lucru complicat! Foarte gustosi, par mai greu de facut dar nu e asa!
Aveti nevoie de:
- 6 dovlecei potriviti ca marime
- 350 gr carne tocata (eu am luat amestec)
- o ceasca de orez spalat
- 1 ou, 1 morcov ras, 1 ceapa tocata
- 2 linguri bulion, o legatura de patrunjel verde tocat
- 1 pahar de vin alb demisec
- sare si piper
Dovleceii se spala si se taie in doua. Fiecare jumatate se scobeste cu ajutorul unei lingurite de miez si samburi. Carnea tocata se amesteca cu orez, ou, morcov ras, patrunjel si ceapa tocata, pana se omogenizeaza. Se umple apoi fiecare jumatate de dovlecel cu amestecul de mai sus. Se aseaza in picioare (bine stransi intre ei!) intr-o oala mai inalta potrivita, se adauga apa si vinul in oala, se pune bulionul pe fiecare dovlecel (ca un capacel!). Se pune apoi la fiert vreo 3/4 - 1 h. Dupa ce au fiert, se mai baga si la cuptor (preincalzit!) pentru 15 min, ca sa se rumenesca un pic.



Se servesc cu o lingura de smantana si alaturi de un vin alb demisec, bine racit!

Pofta Buna !!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu