Aveti nevoie de:
-10-12 porumbei bine curatati
-2 cani de vin alb demisec
-o mana de busuioc si cimbru verde
-o capatana de usturoi, o lamaie
-sare de mare,piper, paprika
-2 cepe,1/2 varza
-ulei sau untura
Porumbeii se spala si se curata bine de toti fulgii, avand grija sa nu-i rupem prea mult pielea.Se pun intr-un vas mai mare ,sa incapa toti, si se stropesc cu o cana de vin alb.Se baga la rece pentru cel putin 1/2 de ora.In acest timp se curata usturoiul si se zdrobeste.Se toaca busuiocul si cimbrul verde marunt.Se amesteca intr-un mojar(sau bol), usturoiul zdrobit,busuiocul si cimbrul tocat,zeama si coaja rasa de la lamaie, sare, piper si o lingura de ulei,pana se obtine o pasta verzuie. Se scot porumbeii de la frigider.Ceapa se taie julienne si varza se toaca fideluta. Se ia o tava de cuptor , se stropeste cu ulei(sau untura- e mai savuroasa!), se pune un pat din ceapa si varza tocata.Se ia apoi fiecare porumbel si se umple ,intre piele si carne cu compozitia verde de usturoi,busuioc ,cimbru si lamaie.Se ung cu ulei(sau untura), se "imbraca" in paprika si se pun in tava pe patul de ceapa si varza.Se repeta operatia pentru fiecare porumbel in parte.Se mai pudreaza cu sare si piper dupa dorinta,se stropesc cu ultima cana de vin, si se baga la cuptor.
Din cand in cand ii stropim cu zeama care se lasa in tava, ca sa nu se usuce.Cand s-au rumenit , se scot din cuptor si se servesc imediat,calzi.Daca se racesc sau ii reincalzim ,carnea se intareste.Alaturi de un vin alb demisec bine racit , totul devine o poveste de demult!!
Pofta Buna!!!
Multumesc !
RăspundețiȘtergere