Cu toate ideile preconcepute despre ele,
fuduliile sunt niste trufandale !!!Din fericire, am o macelarie in apropiere
unde mai sunt din cand in cand comercializate ,altfel le gasiti cu greu
prin oras !!!(hic!! nu e gluma si nici nu am vrut sa sune asa ,dar
nu am ce sa fac!)
Pentru aceasta reteta aveti nevoie de:
- 4 -5 fudulii curatate si spalate
-1/2 capatana usturoi
-1 leg patrunjel tocat
- 2-3 linguri de smantana
-1 lingurita faina,ulei
-sare,piper,fulgi de ardei iute,boia dulce, 1
lingurita sos Worchestshire
Se taie fuduliile in bucatele potrivite. Se pun
impreuna cu Worchestshire si boia intr-un bol si se amesteca bine. Se pun la
calit in ulei , pana isi lasa zeama, dupa care se adauga usturoiul taiat marunt
si fulgii de ardei.Separat amestecati smantana cu lingurita de faina , pana se
omogenizeaza , dupa care o turnati peste fudulii , sa dea in fiert.Dupa primul
clocot adaugati jumatate din cantitatea de patrunjel.Dupa 3-4 clocote ,se
stinge focul,se presara cu restul de patrunjel si se pune capacul
Alaturi de un vin rosu sec , va vor face sa va pierdeti orice ezitare !!!
Pofta Buna!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu