Am tot intarziat cu reteta Oanei... de cand mi-a trimis-o... ea sa tot fi mancat vreo 3...
Dar uite, langa socata de mai devreme, e musai sa incercati o tarta cu crema de capsuni...
Pentru aluat aveti nevoie de:
- 300 gr faina,
- 4 linguri zahar,
- 2 linguri smantana,
- 50 gr
unt,
- 75 gr untura (reteta originala, dar se paote inlocui tot cu unt),
- 2
galbenusuri,
- un praf de sare,
- vanilie
Pentru crema:
- 400 gr capsuni,
- 3 linguri zahar,
- 200 ml smantana pt
frisca,
- un pliculet gelatina
Faina se amesteca bine cu praful de sare, cu zaharul, cu untul si cu untura (=unt). Separat se bat bine galbenusurile cu smantana si
vanilia si se incorporeaza apoi cu amestecul din faina. Se face o bila si se lasa la frigider o ora; apoi se intinde bine si se coace aprox 35 min la foc
mic - nu este nevoie de cuptor preincalzit.
Capsunile se lasa cu zaharul
pana se scurg bine. La blender se face un piure. Frisca se bate bine-bine si se
lasa la frigider cc o ora. Dupa o ora se amesteca cu piureul de capsuni (tinut
si acesta la frigider in prealabil).
Tarta se poate umple cu diverse fructe peste
care se toarma frisca si piureul.
Sa aveti pofta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu