Savuroasa si excelenta pentru timpul de afara!!
Aveti nevoie de:
-1/2 kg dovlecei, 1/2 kg cartofi noi, 1/2 kg fasole pastai
- 3 morcovi, 1 telina , 1 pastarnac
- 1 leg ceapa verde , 1 leg marar
- 1 ou, 1 iaurt de 400gr
- zeama si coaja rasa de la o jumatate de lamaie
- ulei de masline,sare si piper
Legumele se curata.Un morcov se da pe razatoare, ceilalti se taie cubulete.Se taie cubulete si telina, pastarnacul, dovleceii si cartofii.Fasolea se taie in doua.Ceapa se marunteste.Intr-o oala de ciorba, se pune o lingura de ulei de masline si se caleste un sfert din ceapa tocata si morcovul dat pe razatoare. Cand a prins o culoare frumoasa(inainte sa se arda), se adauga apa.Se pune apoi la fiert telina , pastarnacul si ceapa ramasa. Dupa 3-4 clocote se adauga si restul legumelor astfel: intai fasolea, dupa 10 min cartofii noi si dupa alte 5 min ,dovleceii.Se lasa apoi sa fiarba totul bine. Separat intr-un bol se amesteca 200 gr de iaurt cu oul si jumatate din legatura de marar tocat, pana se omogenizeaza totul bine.Cand legumele sunt fierte ,se pune o lingura , doua de zeama calda in amestec, se da focul mai incet si se adauga iaurtul cu ou si marar in oala.Se sareaza si pipereaza dupa gust , se mai lasa sa dea un clocot si se ia oala de pe foc.Restul de iaurt se amesteca cu zeama si coaja de lamaie si se varsa apoi in ciorba, amestecand incet.Se presara si restul de marar tocat.
Aceasta ciorba este buna si calda, dar este delicioasa rece !
Pofta Buna!!
Buna! te am gasit pe comunitatea Real food.
RăspundețiȘtergereAm venit sa-ti vizitez blogul;)
Ma inscriu pe site ul tau, sper sa mi faci si tu o vizita
un salut din Valencia
http://eniskitchen.blogspot.com.es/
si pagina mea de Fb
https://www.facebook.com/pages/Enis-Kitchen/465899400158241
m-am inscris
RăspundețiȘtergeresi tu poti sa ne vezi pe https://www.facebook.com/pages/Blogu-lui-Nica/490700314333765