Translate

miercuri, 12 iunie 2013

Frigarui cu carne tocata

Seamana cu chiftelutele sau cu un  produs turcesc , dar faptul ca sunt pe frigarui , le face mult mai aspectuoase!!!
Aveti nevoie de:
-300 gr carne tocata amestec
-o ceapa(eu am folosit ceapa verde), un morcov,un cartof
-2 oua, o felie de paine pusa in lapte la inmuiat si apoi scursa bine
-o leg marar tocat, 3 catei de usturoi
- cimbru,oregano si coriandru macinat
- o lingurita ulei, sare si piper
Ceapa se taie marunt, morcovul si cartoful se dau pe razatorea fina(cartoful se scurge bine dupa ce se da pe razatoare!!).Usturoiul se zdrobeste si painea se marunteste.Se amesteca apoi totul intr-un bol:  carnea,ceapa, painea, morcovul ,cartoful,usturoiul, mararul,condimentele si oualele.Se sareaza si pipereaza dupa gust , dupa  care se aduga si lingurita de ulei.Se amesteca iar totul bine.

Betele de frigarui, se tin intai in apa 5 min , dupa care se taie pe jumatate.Se formeaza cu mana apoi ,de-a lungul frigaruilor, cocoloase de amestec cu o forma mai alungita.Se pun pe gratar si se rumenesc cu atentie pe fiecare parte.
Se servesc alaturi de un sos de usturoi cu smantana!!

Pofta Buna!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu