Translate

marți, 10 decembrie 2013

Penne cu muschiulet de porc afumat

Pastele sunt unul dintre felurile preferate ale lui Nica.De data asta , am facut penne cu muschiulet de porc afumat .Sunt delicioase, rapide si satioase.
Aveti nevoie de:
-un pachet penne
-200 gr muschiulet ("vulpita") afumat
-o cutie de rosii tocate
-100 ml suc de rosii
-o mana de busuioc verde
-2 crengute cimbru uscat
-6 catei de usturoi
-50 gr mozarella(sau oricare alta branza moale alba)
-ulei de masline, sare si piper
Se pun pastele la fiert in apa cu sare, dar le vom fierbe cu 2 min mai putin ,mai al dente(mai putin decat timpul indicat pe pachet).Muschiuletul afumat se taie fasii subtiri.Intr-o tigaie se pune ulei de masline, dupa care se adauga muschiuletul si cimbrul sfaramat intre degete.Usturoiul se curata si se taie marunt, dupa care se adauga si el in tigaie.Cand usturoiul incepe sa prinda un piculet de culoare, adaugati si rosiile tocate, impreuna cu jumatate din cantitatea de busuioc.Se lasa 2-3 minute sa fiarba totul impreuna, se adauga pastele si se amesteca bine.Se pune si sucul de rosii si restul de busuioc , se sareaza si pipereaza dupa gust si se lasa totul sa fiarba impreuna vreo 3 minute.Intre timp , in sosul clocotind , adaugam si bucatele de mozarella , rupte in mana, pe care le integram in sos, sa se topeasca incet. Se presara cu busuioc verde si se servesc.
Asa cum v-am zis sunt rapide si gustoase, aroma de muschi afumat completandu-se excelent cu pastele , usturoiul si busuiocul folosit !Nica a devorat pur si simplu , o farfurie plina !!!


Pofta Buna !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu