Translate

marți, 28 mai 2013

Salata de fasole boabe cu ceapa rosie

Cu toate ca nu suna prea impresionant, noi de fiecare data cand avem musafiri( si nu numai!) pregatim aceasta salata ,care merge si ca aperitiv si ca garnitura. Rezultatul este de fiecare data acelasi : Oauuu!
Pentru ea aveti nevoie de:
- 500g fasole boabe fiarta ( puteti sa luati fasolea si sa o fierbeti sau puteti lua 2 conserve de fasole -alba,Kidney...)
- 2 cepe rosii (de Buzau sau Fagaras) taiate julienne
- 1 "catel" de usturoi tocat
- ulei de masline,otet balsamic,sare,piper -dupa gust si dorinte!!!
-optional dupa gust - 1 lingurita fulgi de ardei iute
Se pune ceapa rosie cu sare si piper sa se odihneasca in un pic in ulei de masline si otet balsamic.Luati o tigaie in care caliti un pic usturoiul in ulei de masline, dupa care adaugati fasolea.Trageti fasolea in tigaie ,pana se absoarbe toata apa si ea devine un pic lipicioasa.Se rastoarna fierbinte peste ceapa rosie si "maglavaisul" de ulei si otet balsamic, se amesteca totul bine si se potriveste apoi dupa gustul fiecaruia ,de sare,piper si otet balsamic.Totodata ,acum daca se doreste se pot presara si amesteca fulgii de ardei. Se lasa sa se raceasca totul cel putin o ora (trebuie ca si fasolea sa traga tot ce e bun din zeama!) dupa care se serveste asa cum v-am zis mai sus !!

PS: Cred ca ar trebui sa schimb denumirea in Salata Cera !!-stie ea de ce!!

Pofta Buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu