Translate

luni, 1 iulie 2013

Pulpa de miel cu rozmarin, menta si usturoi

Este extraordinar de frageda si savuroasa! Singura grija pe care trebuie sa o ai este ..."sa nu ti se aplece" !
Aveti nevoie de:
- o pulpa miel
- o legatura  de usturoi verde si una de menta verde
- 1/2 legatura de rozmarin
- 2 linguri untura sau ulei de masline (eu am folosit untura de data asta)
- zeama de la o lamaie
- sare si piper
Rozmarinul se toaca marunt. Usturoiul si menta se maruntesc si se amesteca cu untura (sau uleiul). Pulpa de miel se grijeste potrivit (se spala, se mai curata de "ate") si se cresteaza in zonele mai groase. Se unge apoi cu amestecul de untura (sau ulei), usturoi verde si menta, se pune intr-o tava de cuptor, se presara rozmarinul si se stropeste cu jumatate din cantitatea de zeama de lamaie. Se sareaza si pipereaza dupa doleante!



Se acopera tava cu folie de aluminiu si se baga la cuptor pentru o ora. Dupa ce trece ora, se scoate tava din cuptor si se ia folia de aluminiu. O sa arate cam asa:


Se stropeste carnea cu restul de zeama de lamaie. Se baga apoi din nou la cuptor, pentru inca 30-40 min ca sa sa rumeneasca. Din cand in cand, mai stropiti carnea cu zeama din tava ca sa nu se usuce.



Si acum va intreb: daca ai alaturi si un rosulet demisec de anul trecut, de pe la Ceptura, cum se numeste asta?


Pofta Buna !!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu