Translate

joi, 11 iulie 2013

Aripioare de pui crocante

Am simtit nevoia de a manca pui pane si cum snitelul din piept de pui nu ma incanta, am cumparat niste aripioare. Si iata cum au iesit :
Aveti nevoie de :
- 8 - 10 aripioare pui
- 2 oua
- 2 linguri faina
- 1/2 cana lapte
- 1 cana de pesmet
- 1 lingurita HdP, 1 lingurita fulgi de ardei iute
- ulei, sare si piper
Aripioarele se spala si se taie in doua. Intr-un bol se bat voiniceste cele 2 oua cu faina, lapte si HdP (Herbes de Provence). Se sareaza si se pipereaza dupa gust si dorinte. In alta farfurie se  amesteca pesmetul cu fulgii de ardei iute. Se pune un ceaun (sau tigaie mai adanca) cu ulei la incins. Cand s-a incins uleiul se ia cate o jumatate de aripioara, se da prin "maglavais"-ul de ou, apoi prin pesmet si se pune sa se rumeneasca. Se repeta operatia pentru fiecare aripioara. Dupa ce s-au rumenit, se scot pe un servet de hartie, ca sa-si lase surplusul de ulei. Se servesc calde.




Noi le-am servit alaturi de un sos de usturoi cu smantana si au fost delicioase! (chit ca par ca cele de la KFC, e mult mai bine sa le faci acasa - se fac repede si stii ce pui in ele!)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu