Translate

joi, 27 martie 2014

Uscator de salata

Suntem in sezonul salatelor, asa ca azi o sa va vorbesc despre uscatorul de salata.Este un aparat util in aceasta perioada,atat pentru salatele care vrem sa le consumam imediat,dar mai ales daca vrem sa pastram salata si pentru zilele urmatoare.
Dispozitivul usuca salata prin centrifugare.Este prevazut cu o fanta pentru scurgerea apei.Marginile rotunjite si inclinate permit apei sa se colecteze pe fundul vasului, iar baza aderenta va mentine uscatorul pe spatiul de lucru.Are mai multe dimensiuni - ma refer la diametru si capacitate-si forme, asa ca puteti gasi ce doriti. Poti spala , usca si depozita cu el(are un capac etans). Eu am spalat tot felul de frunze , foi si frunzulite("folostine") de salata verde , spanac , rucola , marar , creson , patrunjel , busuioc , leurda , untisor,loboda, stevie,urzici, etc .
De multe ori , dupa incursiuni in piata sau in magazine,frigiderul e plin si miroase a verdeturi, a legume proaspete, mancam cele mai bune, proaspete si crocante salate. Timp de cateva zile. Dupa care salata se ofileste si nu mai este buna de nimic.Atunci apare pe scena acest uscator de salata.Salata si restul "folostinelor" (verdeturi) rezista foarte bine la frigider astfel:spala bine salata( pentru ca oricum o poti tine mai multe zile, iti recomand sa speli suficient de multa cat sa poti manca in zilele respective) ; in functie de preferinte, taie sau rupe cu mana frunzele de salata in bucatele mici (exact cum le rupi atunci cand iti prepari salata) si pune-le in cosuletul de la uscatorul de salata;usuca-le bine,arunacand de fiecare data apa ramasa, incercand sa nu mai lasi nici un strop de apa pe frunze;inainte de a baga apoi bolul  in frigider, pune un servetel deasupra frunzelor de salata si acopera totul cu o folie de plastic;astfel vor rezista proaspete cel putin o saptamana;secretul pastrarii indelungate a salatei, consta in mentinerea ei cat mai uscata.
Pretul nu este unul de speriat, el variind undeva intre 15-20 de RON si 100 de RON, in functie de model,dimensiuni si producatori.
 Este util in bucatarie(de aia si apare la aceasta rubrica) ,in special daca sunteti un fan al salatelor!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu