Translate

joi, 31 octombrie 2013

Fileuri de stiuca la cuptor

Asa cum se stie, stiuca are carnea mai fada, asa ca am incercat sa o "imbunatatesc" un pic, iar ceea ce a iesit a fost gustos si interesant!
Aveti nevoie de :
- o stiuca
- 200 gr slaninuta afumata (se poate folosi si un bacon mai gras)
- 2 lamai
- o capatana de usturoi
- un paharel vin alb dulce
- o lingura ierburi aromate uscate (cimbru, oregano, busuioc)
- ulei de masline, sare si piper
Se curata de solzi stiuca. Apoi se taie capul si se curata de organe si mate. Se fileteaza stiuca, scotandu-se fileuri cu tot cu piele, crestand-o de pe spate in lungul sirei spinarii. Se spala si se curata fileurile. Odata curatate, spalate si sterse, fileurile se stropesc cu ulei de masline si ierburi aromate si se pun in in zeama de la o lamaie, frecata in prealabil cu usturoiul zdrobit si un pic de ulei, sare si piper. Se lasa sa stea in zeama, la rece, pentru cel putin 15 minute (ideal ar fi pentru o ora), pana trag toate aromele. Slaninuta se taie pe lungime, in felii subtiri. Se ia o tava de cuptor, se stropeste cu ulei de masline si se aranjeaza fileurile care au stat in marinata, cu pielea in jos. Se acopera apoi, fiecare file cu feliuta de slaninuta. Se stropesc cu zeama de la celalta lamaie, cu vin si dupa dorinta cu sare si piper. Se baga apoi in cuptorul preincalzit la 170 de grade, pana se patrunde carnea si se rumeneste slaninuta Ca sa nu se usuce carnea pestelui, mai stropiti din cand in cand cu zeama scursa in tava.



Grasimea slaninutei, combinata cu ierburile marinatei si carnea de stiuca sunt o combinatie excelenta, savuroasa si gustoasa!Carnea de stiuca devine acum practic o bucatica de placere neasteptata! Bineinteles nu uitati sa aveti alaturi si un vinisor alb demisec, de prin zona Niculitelului (doar e langa balta!) bine racit , cu toate ca e toamna!




Pofta Buna !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu