Translate

luni, 8 iulie 2013

Cartofi gratinati cu ghimbir

Am avut nevoie de o garnitura mai altfel - in ceea ce priveste aromele pe care le folosesc in aceasta perioada - asa ca am cumparat niste ghimbir proaspat si am incercat sa dau o altfel de savoare! Ceea ce a iesit vedeti mai jos!
Aveti nevoie de:
- 6-8 cartofi fierti pe jumatate
- 200 gr telemea rasa
- 200 gr smantana
- un pahar cu lapte
- un pahar de vin alb sec
- un ou, o bucata de ghimbir
- ulei, sare, piper

Cartofii se fierb cu sare si radacina de ghimbir. Dupa ce au fiert, se taie in cubulete neuniforme. Jumatate din cantitatea de branza se amesteca cu oul, smantana, laptele si paharul de vin. Cartofii cubulete se pun intr-o tava unsa in prealabil cu ulei. Ghimbirul fiert se rade peste cartofi. Se adauga compozitia lichida si se acopera pe trei sferturi cartofii. Deasupra se presara restul de telemea si se baga la cuptor pana se rumeneste.



Este o garnitura interesanta pentru friptura (la cuptor sau gratar!) sau carnati. O sa incerc sa inlocuiesc cartofii cu dovleac sau dovlecel si o sa va spun ce mi-a iesit.

Pofta Buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu