Translate

miercuri, 17 iulie 2013

Cotlete de berbecut cu miere

Excelente, rapide si savuroase! Le-am facut intr-o seara impreuna cu prietenii nostrisi au fost degustate alaturi de o salata de vara si o Feteasca Regala de Tohani, iar rezultatul a fost unul exceptional!
Aveti nevoie de:
- 8-10 cotlete de berbecut
- ulei de masline
- 3 lingurite de miere (noi am folosit o miere de mandarine, dar merge orice tip de miere!)
- 3 linguri otet balsamic
- 2 catei de usturoi
- sare si piper
Cotletele se spala bine si se sterg cu ajutorul unui servet. Se ung apoi cu ulei de masline. Se sareaza si se pipereaza dupa gust. Usturoiul se toaca marunt. Se pune o tigaie non-aderenta la incins. Dupa ce s-a incins, se pun cotletele sa se rumeneasca cate 2 minute pe fiecare parte. Dupa ce s-au rumenit un pic, se unge cu miere fiecare  bucata de carne, se mai intorc de cateva ori pana se rumenesc, se stropesc cu otet balsamic si se scot alaturi sa se odihneasca. In zeama ramasa in tigaie se pune la calit un pic usturoiul si se stinge totul cu restul de otet balsamic. Cand zeama s-a ingrosat, se pune peste cotlete. Totul se serveste imediat.



Sunt consistente si savuroase, iar langa se pot servi tot felul de garnituri!

Pofta Buna!!  


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu