Translate

luni, 22 iulie 2013

Cous-cous cu menta si dovlecei

Este o salata cu influenta franco-marocana , rapida si savuroasa , ideala pentru serile de vara! Nica o consuma cu placere de fiecare data!
Aveti nevoie de :
-300 gr de cous-cous (eu cumpar din cel cu boabele medii)
-1 ceapa alba
-2 dovlecei
-o legatura de menta proaspata, o mana de busuioc proaspat
-zeama de la o lamaie
-ulei de masline,sare si piper
-optional: parmezan
Cous-cous -ul se pune intr-un bol de salata.Se toarna apa fierbinte cat sa-l acopere.Ceapa se taie marunt. Dovleceii, se spala si se taie si ei in cubulete mici . Menta si busuiocul se marunteste din cutit.Dupa ce cous-cous-ul s-a umflat un pic , se amesteca bine cu ajutorul unei linguri si se stropeste cu ulei de masline.Se mai lasa un pic sa se absoarba si uleiul de masline Se adauga si ceapa tocata si se amesteca iar.(De amestecat o sa amestecam dupa ce punem fiecare ingredient!!). Se adauga apoi dovleceii , menta si busuiocul si amestecam bine.Se stropeste cu zeama de lamaie , se sareaza si pipereaza dupa gust si bineinteles ca ...amestecam iar totul bine.Se lasa sa se odihneasca totul 1 h , dupa care se serveste.
Inainte de servire , optional puteti rade cateva feliute de parmezan. Este excelent si cu si fara parmezan!!

Pofta Buna !!

2 comentarii: