Translate

vineri, 26 iulie 2013

Ghiveci cu legume de sezon

Este o garnitura excelenta ,gustoasa si simplu de facut!Aroma legumelor in acest sezon este una senzationala!
Aveti nevoie de:
-3 dovlecei
-2 vinete, 1/2 conopida spalata si rupta in buchetele
-300 gr fasole pastai
-300 gr cartofi
-2 cepe, 2 morcovi curatati si tocati
-3 rosii oparite si decojite
-2 linguri pasta de tomate
-o mana de marar si cimbru verde
-ulei ,sare si piper
Dovleceii si vinetele se spala si se curata stil "zebra"(nu de tot, ci lasand o fasie de coaja ,una goala!).Se taie cubulete.Cartofii se spala, se curata si se taie si ei in cubulete. Fasolea se spala si se curata de capete si se rupe pastaia daca e mare in doua.Se pune intr-o oala , in ulei , la calit ceapa si morcovul cu o ramurica de cimbru.Se adauga apoi in oala, cartofii, dovleceii, fasolea,buchetelele de conopida si vinetele (in ordinea aceasta!).Se lasa sa-si traga aromele, dupa care se adauga rosiile oparite ,decojite si taiate cubulete.Se mai lasa 5 min si se stinge totul cu o cana de apa calda.Se pune si restul de cimbru tocat.Toata compozitia se lasa acum sa fiarba molcolm 20 min, dupa care se adauga pasta de tomate.La nevoie se mai adauga si apa. Se sareaza si pipereaza dupa gust.Cand totul este fiert , se presara pe deasupra mararul tocat.Se serveste cald.
Este excelenta ,asa cum am mai spus ca garnitura , dar merge si ca fel principal cu o mamaliguta alaturi!!

Pofta Buna!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu