Translate

marți, 2 iulie 2013

Placinta cu ciuperci si branza

Excelenta ca aperitiv sau ca fel principal! Este mai buna calda, dar merge si a doua zi dimineata, ca mic dejun rapid!
Aveti nevoie de:
- 500 gr ciuperci spalate si feliate
- 1 legatura ceapa verde (doar cozile) taiate marunt
- 1/2 legatura usturoi verde (doar cozile) taiate marunt
- cateva fire de oregano proaspat maruntite
- 2-3 tipuri de branza (ce aveti in frigider telemea, cascaval, cas, etc) cam 250 gr rasa

- 2 oua, ulei de masline, sare si piper
- 200 gr smantana
Se calesc ceapa si usturoiul, impreuna cu oregano, in ulei de masline, pana se inmoaie un pic. Se adauga ciupercile. Cand s-au inmuiat, se ia tigaia de pe foc si se lasa sa se raceasca un moment. Separat se amesteca branza cu smantana si oualele. Se toarna peste ciuperci si se amesteca bine, dupa care compozitia se varsa intr-un vas de cuptor. Se mai presara un pic de branza pe deasupra si un pic de oregano.

Se baga la cuptor si se lasa pana se rumeneste.



Este excelenta ca aperitiv sau chiar ca si fel principal. Recomand o Feteasca Alba de Tohani bine racita alaturi! Oricum vecinii va vor intreba ce miroase asa bine in cuptor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu