Translate

vineri, 21 iunie 2013

Fasole verde trasa la tigaie

Rapida si gustoasa, aceasta reteta va scoate din probleme tot timpul!
Aveti nevoie de:
-1 kg fasole verde
-5 catei de usturoi tocati marunt
-1 leg marar
-2 ling smantana(sau iaurt gras)
-ulei de masline,sare si piper
Se spala fasolea si se taie in doua(pastaile mari).Se pune o oala cu apa si sare la fiert.Cand da in clocot se pune fasolea la fiert.Dupa ce a fiert, se ia o tigaie mai adanca,se pune ulei si se caleste usturoiul impreuna cu, coditele de marar.,dupa care se adauga si fasolea.Dupa dorinta,se mai poate adauga si un pic din apa in care a fiert fasolea.Se  lasa sa se traga toate aromele(de aia se spune "trasa la tigaie"!!), dupa care se adauga smantana (sau iaurtul) frecata cu restul de marar. Se sareaza si pipereaza dupa gust. Se serveste ca garnitura sau ca fel principal.

Pofta Buna !!!

PS: Pentru cei care tin post sau regim ,se poate face si fara smantana sau iaurt, adaugandu-se doar marar la final !