Aceasta tarta a iesit
dintr-o joaca si din nevoia rapida de a avea ceva la "entree":
Aveti nevoie de:
- 1/2 foi foetaj Linco
- 1 conserva sardine in ulei
- 1 iaurt
- 1 lamaie si 1 lime
- 2 oua
- sare,piper,busuioc verde
- margarina de uns tava
Se unge o tava potrivita cu margarina si se
aseaza foetajul in ea cu marginile ridicate. Intr-un vas separat se toarna
iaurtul. Se rade in el coaja de la lamaie si lime. Se mai adauga si zeama de la
lamaie si de la 1/2 din lime (este mai aromat de aia nu se pune tot). Se
amesteca totul cu oua, sare si piper si se creaza o pasta mai vascoasa, care se
toarna peste foetaj. Se presara apoi pe deasupra busuioc verde maruntit. Se
desface conserva, se scurge de ulei, iar bucatile de sardina se
"maruntesc" mare (scuzati antagonismul!!!) si se presara si ele peste
compozitie.
Inainte de a o baga la
cuptor coborati marginile cu ajutorul unui cutit.
Se baga la cuptor la 200
de grade si se scoate cand considerati ca s-a rumenit atat cat va convine.
Merge excelent cu un vin
demidulce bine racit, asa ca aperitiv!
Pofta Buna!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu