Translate

vineri, 12 iulie 2013

Salata de legume de sezon cu ansoa

Asa cum v-am obisnuit deja, sunt foarte incantat de legumele pe care le gasim in aceasta perioada la piata. Sunt proaspete, cultivate la noi (!!) si sanatoase. Am incercat sa fac o salata noua cu ele. Este o salata rapida, gustoasa si satioasa!
Aveti nevoie de:
- 1/2 kg de fasole pastai
- 2-3 dovlecei bine spalati
- 3-4 cartofi noi bine spalati
- o legatura de marar
- 10 fileuri ansoa (tinute la sare)
- ulei de masline, zeama de la o lamaie
- sare si piper
Se curata si se spala fasolea. Se pune o cratita cu apa si sare pe foc. Cand apa incepe sa fiarba se pun pastaile (care fierb cel mai greu). Dupa 5 minute adugam cartofii si la final dovleceii.


Cand au fiert toate, se scot si se lasa sa se scurga bine si sa se raceasca (eu pun niste gheta peste, ca sa se raceasca mai repede si ca legumele sa ramana un pic mai crocante - dupa care le scurg!). Intr-un bol se amesteca zeama de lamaie cu uleiul de masline si mararul tocat marunt. Fileurile de ansoa se taie in doua pe lung. Adaug fileurile in sosul de lamaie si le las 5 minute sa stea in el. Cand s-au racit legumele pun si fileurile de ansoa si sosul preparat peste ele si amestec bine.Se sareaza si pipereaza dupa dorinta, dupa care se serveste !

Se poate servi ca aperitiv sau ca fel principal !!


Pofta Buna !!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu