Translate

vineri, 5 iulie 2013

Platou aperitiv

Am gatit o perioada pentru cateva persoane care trebuiau sa tina dieta! Acesta este unul dintre felurile create, la o masa festiva, pe care l-am mai testat  ulterior si care mi se pare delicios -chit ca eu nu am nici o legatura cu tinutul dietei!!
Aveti nevoie de:
- 6 ciuperci proaspete
- 1 gogosar
- 1/2 cutie "perle de branzica de casa", 1 cutie "branzica proaspata de casa degresata"
- 1 ardei capia,1 ceapa rosie,1/2 gulie,1 gogosar,4 frunze de salata verde taiate fideluta,4 foi de andive, 
- o legatura de ridichi rosii (merge si o ridiche neagra)
- 3 catei de usturoi pisati, 2 linguri ulei de masline
- chimen macinat,fulgi de ardei iute, o legatura de marar ,sare si piper
Se curata ciupercile, pastrandu-se separat coditele,si se sareaza si pipereaza dupa gust.Gogosarul se curata si se taie in doua.Se amesteca "perlele" de branza cu chimenul macinat si se umple apoi fiecare ciuperca cu ele. Branza proaspata se amesteca cu usturoiul pisat si cu mararul tocat. Se sareaza si pipereaza dupa gust si apoi se umple fiecare jumatate de gogosar cu ea.Separat se toaca restul legumelor - ardeiul si gogosarul fideluta,ceapa se taie julienne,gulia betisoare,salata verde fideluta,andivele se rup bucatele,ridichile si coditele de la ciuperci taiate feliute- si se amesteca bine intr-un bol.Uleiul de masline se amesteca cu fulgii de ardei iutesi o1/2 lingurita de piper si apoi se asezoneaza cu el ,legumele.Dupa preferinta se mai adauga fulgi de ardei.
Se poate servi ca aperitiv-de cei care nu tin dieta- sau ca fel principal-de cei care tin dieta!!Este surprinzator de gustos si satios !!Cantitatile sunt normal pentru doua persoane!!

Pofta Buna!!

2 comentarii: