Translate

marți, 23 iulie 2013

Salata de cartofi cu perisoare de branza

Aveam pe acasa ceva cas framantat si pus cu sare la borcan. M-am gandit ce sa fac cu el si a iesit aceasta salata. Este excelenta si satioasa!!
Aveti nevoie de:
- 1/2 kg de cartofi
- 2 cepe verzi
- 250 gr branza sfaramata (cas, telemea, branza de burduf, orice)
- 1 cubulet de unt, zeama de la o lamaie
- 1 lingurita menta uscata,1 lingurita chimen 
- ulei de masline, sare si piper 
Cartofii se pun intregi la fiert. Branza se amesteca cu untul si se face ca o pasta mai groasa. Amestecam menta cu chimenul intr-un bol.Se ia cu mana din pasta de branza cu unt, se formeaza perisoare (bile) si se tavalesc prin amestecul de menta si chimen. Se lasa alaturi sa se odihneasca si sa se patrunda bine aromele. Dupa ce s-au fiert cartofii se curata de coaja, se taie bucati si se pun intr-un bol, unde se stropesc cu ulei de masline si se sareaza si pipereaza dupa dorinta. Ceapa verde se toaca marunt si se pune peste cartofi. Se stropeste apoi cu zeama de lamaie si se amesteca totul bine. Se orneaza cu perisoarele de branza, se mai stropeste cu putin ulei de masline si se serveste.



Se face rapid, este gustoasa si satioasa, oricand fiind un bun compromis pentru dejun sau cina!


Pofta Buna!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu