Foarte simplu si
gustos, rapid de facut, te poate scoate oricand din incurcatura, fie ca
o servesti ca salata-aperitiv, fie ca o garnitura!
Aveti nevoie de:
-1 kg de dovlecei
- o legatura marar
- o capatana de usturoi
- 200 gr cas de oaie
- ulei de masline, otet
alb de vin
- sare si piper
Dovleceii se spala
bine si se taie cubulete. Usturoiul se curata si se piseaza intr-un mojar cu o
lingurita de ulei si o lingurita de otet. Mararul se toaca marunt. Casul se taie
cubulete. Se pune o oala cu apa si sare la fiert. Cand a inceput sa fiarba se pun
dovleceii, se lasa 5 minute si se scot intr-un bol. Se stropesc cat sunt inca
fierbinti cu ulei de masline si otet. Se presara mararul si se amesteca totul
bine. Se adauga apoi usturoiul, amestecat cu ulei si otet. Bucatile de cas se
presara si ele pe deasupra, cat dovleceii sunt inca calzi. Se sareaza si
pipereaza dupa gust. Dupa ce casul incepe sa se topeasca incet-incet se poate
servi.
Noi am servit cu
felii de paine prajita frecate cu usturoi si friganele (felii de paine date prin
ou si lapte si prajite in ulei de masline) si a fost totul delicios !!
Pofta Buna!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu