Este extraordinar de frageda si
savuroasa! Singura grija pe care trebuie sa o ai este ..."sa nu ti se
aplece" !
Aveti nevoie de:
- o pulpa miel
- o legatura de usturoi verde
si una de menta verde
- 1/2 legatura de rozmarin
- 2 linguri untura sau ulei de
masline (eu am folosit untura de data asta)
- zeama de la o lamaie
- sare si piper
Rozmarinul se toaca marunt. Usturoiul
si menta se maruntesc si se amesteca cu untura (sau uleiul). Pulpa de miel se
grijeste potrivit (se spala, se mai curata de "ate") si se cresteaza
in zonele mai groase. Se unge apoi cu amestecul de untura (sau ulei), usturoi
verde si menta, se pune intr-o tava de cuptor, se presara rozmarinul si se
stropeste cu jumatate din cantitatea de zeama de lamaie. Se sareaza si pipereaza
dupa doleante!
Se acopera tava cu folie de aluminiu
si se baga la cuptor pentru o ora. Dupa ce trece ora, se scoate tava din cuptor
si se ia folia de aluminiu. O sa arate cam asa:
Se stropeste carnea cu restul de
zeama de lamaie. Se baga apoi din nou la cuptor, pentru inca 30-40 min ca sa sa
rumeneasca. Din cand in cand, mai stropiti carnea cu zeama din
tava ca sa nu se usuce.
Si acum va intreb: daca ai alaturi
si un rosulet demisec de anul trecut, de pe la Ceptura, cum se numeste asta?
Pofta Buna !!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu