Am avut nevoie de o garnitura mai
altfel - in ceea ce priveste aromele pe care le folosesc in aceasta perioada - asa
ca am cumparat niste ghimbir proaspat si am incercat sa dau o altfel de
savoare! Ceea ce a iesit vedeti mai jos!
Aveti nevoie de:
- 6-8 cartofi fierti pe jumatate
- 200 gr telemea rasa
- 200 gr smantana
- un pahar cu lapte
- un pahar de vin alb sec
- un ou, o bucata de ghimbir
- ulei, sare, piper
Cartofii se fierb cu sare si
radacina de ghimbir. Dupa ce au fiert, se taie in cubulete neuniforme. Jumatate
din cantitatea de branza se amesteca cu oul, smantana, laptele si paharul de
vin. Cartofii cubulete se pun intr-o tava unsa in prealabil cu ulei. Ghimbirul
fiert se rade peste cartofi. Se adauga compozitia lichida si se acopera pe trei
sferturi cartofii. Deasupra se presara restul de telemea si se baga la cuptor
pana se rumeneste.
Este o garnitura interesanta pentru
friptura (la cuptor sau gratar!) sau carnati. O sa incerc sa inlocuiesc cartofii cu dovleac sau dovlecel si o sa va spun ce mi-a iesit.
Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu