Daca nu-ti place cum arata ce ai in farfurie, nu ai nici apetit !
O sa va arat azi patru modalitati de a face patru aperitive simple si rapide, care sa-ti incante si ochiul si simturile gustative.Ca sa fiu sincer pana la capat,ce o sa vedeti mai jos in poze, este pregatit de vecina (prietena) de alaturi, totul servit la o masa de prieteni intr-o zi de vara!!
Aveti nevoie de:
-o bagheta
-150 gr de jambon
-1 dovlecel,1ceapa verde
-70 gr parmezan feliat subtire
-2 catei de usturoi
-ulei de masline
Bagheta se feliaza in felii de 1 cm.Se toaca marunt ceapa. Dovlecelul si jambonul se toaca in cubulete mici.Se freaca fiecare felie de bagheta cu usturoi.Se pune apoi pe fiecare felie jambon,dovlecel ,ceapa verde si deasupra o felie de parmezan.Feliile aranjate asa, se pun intr-o tava de cuptor,se stropesc cu ulei de masline si se baga in cuptorul preincalzit pentru 15 min.Se servesc calde
Rosii cu mozarella
Aveti nevoie de :
-2-3 rosii
-250 gr de mozarella
-o mana de busuioc
-ulei de masline, sare si piper
Rosiile si mozarella se taie felii.Rosiile se pun pe un platou si se sareaza.Se intercaleaza apoi rosiile cu feliile de mozarella si frunzele de busuioc.Se stropeste cu ulei de masline si se pipereaza.
Bruschete si branza olandeza cu mustar
Aveti nevoie de:
-3 rosii
-o mana de busuioc
-sare,piper, ulei de masline
-4 felii de toast taiate in 2
-4 catei de usturoi
-optional :zeama de la 1/2 lamaie
Feliile de toast se pun in toaster,se rumenesc si se freaca cu 2 catei de usturoi dupa ce sunt gata.Rosiile se toaca cubulete si se amesteca cu ceilalti 2 catei de usturoi,tocati marunt, cu ulei de masline ,sare si piper si busuiocul tocat marunt.Optional se poate pune si zeama de lamaie.Compozitia se pune pe fiecare felie de toast si se serveste.Noi le-am servit alaturi de branza si mustar olandez(vezi foto mai jos).
Tartine Aveti nevoie de:
-1 bagheta, 4 felii toast
-200 gr branza dulce
-30 gr pasta de branza
-o leg marar
-150 gr somon afumat
-1 dovlecel
-pasta de masline negre si verzi(Tapenada)
-1/2 lamaie,3 smochine
-un cubulet unt
-ulei de masline,sare si piper
Jumatate din cantitatea de branza se amesteca cu sare, ulei si marar tocat, cealalta se amesteca cu sare si paprika.Dovlecelul se taie in jumatate, se scobeste de samburi si miez si se taie in forma de cosulete. Smochinele se taie felii. Bagheta si toast-ul se taie in feli sau in ce fel de forme doriti.100 de grame de somon se freaca cu unt si marar pana se face pasta,restul se feliaza.Si acum incepem sa facem tartinele:
*pe feliile de bagheta punem:
-o felie de smochina , o fasie de somon si o feliuta de lamaie
-branza dulce cu marar
-branza dulce cu paprika
*in cosuletele de dovlecel -le umplem cu pasta de somon si unt
*feliile de toast le ungem doua cu pasta de masline negre,doua cu pasta de masline verzi,una cu pasta de branza le punem una peste alta si le intercalam, dupa care taiem bucatele din "sandwich" .
Se pun toate pe un platou si se servesc.
Masa fost excelenta si pentru ca e vara , "am stropit" totul cu un rose demisec ,bine racit si tentant!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu