Translate

miercuri, 10 iulie 2013

Salata verde cu rosii si branza calda

Este o salata derivata din celebra "salade de chevre chaud", numai ca eu am modificat-o si am adaptat-o un pic plaiurilor natale! Rezultatul - un fel usor, rapid si gustos, gata oricand sa rivalizeze cu originalul.
Aveti nevoie de:
- 2 felii de paine integrala (sau toast)
- 2 felii mai groase de cas de oaie
- 2 rosii taiate rondele
- o mana de salata verde
- o mana de busuioc verde tocat marunt
- zeama de la 1/2 lamaie
- ulei de masline, sare de mare si piper
Feliile de paine se stropesc cu ulei de masline si se baga in cuptorul preincalzit la 180 de grade, sa se rumeneasca. Dupa 10 minute, se scot din cuptor si se pune pe fiecare felie cate o bucata de cas. Se pipereaza casul dupa dorinta. Se mai baga la cuptor pentru inca 5 minute ca sa se topeasca si sa se "incalzeasca" si casul. Separat se freaca busuiocul cu zeama de la lamaie, ulei de masline (dupa dorinta!) si sare de mare, pana se creeaza un sos mai gros. Se pun apoi pe o farfurie salata verde si rosiile rondele, se stropesc din belsug cu sosul de busuioc si lamaie, iar in varf se pun feliile de paine cu cas. Se serveste imediat.


Important este ca atunci cand o mancam sa amestecam usor toate aromele, pentru a ne bucura de savoarea acestei salate! Daca ne mai clatim papilele din cand in cand si cu ajutorul unui rose, totul devine magie!

Pofta Buna!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu