Este o salata derivata din celebra
"salade de chevre chaud", numai ca eu am modificat-o si am adaptat-o
un pic plaiurilor natale! Rezultatul - un fel usor, rapid si gustos, gata oricand
sa rivalizeze cu originalul.
Aveti nevoie de:
- 2 felii de paine integrala (sau
toast)
- 2 felii mai groase de cas de oaie
- 2 rosii taiate rondele
- o mana de salata verde
- o mana de busuioc verde tocat
marunt
- zeama de la 1/2 lamaie
- ulei de masline, sare de mare si
piper
Feliile de paine se stropesc cu ulei
de masline si se baga in cuptorul preincalzit la 180 de grade, sa se
rumeneasca. Dupa
10 minute, se scot din cuptor si se pune pe fiecare felie cate o bucata de
cas. Se pipereaza casul dupa dorinta. Se mai baga la cuptor pentru inca 5 minute
ca sa se topeasca si sa se "incalzeasca" si casul. Separat
se freaca busuiocul cu zeama de la lamaie, ulei de masline (dupa
dorinta!) si sare de mare, pana se creeaza un sos mai gros. Se pun apoi pe o
farfurie salata verde si rosiile rondele, se stropesc din belsug cu sosul de
busuioc si lamaie, iar in varf se pun feliile de paine cu cas. Se serveste
imediat.
Important este ca atunci cand o
mancam sa amestecam usor toate aromele, pentru a ne bucura de savoarea
acestei salate! Daca ne mai clatim papilele din cand in cand si cu ajutorul unui
rose, totul devine magie!
Pofta Buna!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu