Translate

marți, 4 iunie 2013

Saratele

Mai jos o sa va descriu o metoda rapida de a face saratele ,pentru momentele cand avem musafiri si nu vrem sa le cumparam din comert.
Saratele cu chimen
-un aluat tip foetaj
-un cubulet de margarina, faina
-sare si chimen
Se intinde foaia de aluat bine cu ajutorul facaletului(are un nume fain!!) si a fainii.Dupa ce am intins foaia bine se presara cu sare si chimen, si se netezeste bine totul cu ajutorul aceluiasi facalet.

Se taie apoi foaia in ce forme vrem,cu ajutorul unui cutit (cel de pizza e excelent) si se pun apoi la copt intr-o tava unsa in prealabil cu margarina.Le lasam sa se rumeneasca , dupa care le servim!

Saratele cu ulei de masline si Herbes de Provence
-un aluat tip foetaj
-un cubulet de margarina, faina
-sare
-Herbes de Provence
-ulei de masline
Metoda de lucru este identica , singura diferenta este ca dupa ce intindem sare si HdP , se unge foaia cu lei de masline si se lasa un pic ca uleiul sa patrunda in aluat.
Avand astfel ca baza , foetajul,margarina si sarea , putem sa ne lasam prada imaginatiei si sa facem saratele cu ce ingrediente dorim.Eu v-am prezentat doar doua tipuri , dar se pot face si cu: busuioc si ulei de masline, cu usturoi,cu oregano,cu branza sau cascaval....practic cu ce vrem!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu