Translate

vineri, 14 iunie 2013

Fudulii in sos

Cu toate ideile preconcepute despre ele, fuduliile sunt niste trufandale !!!Din fericire, am o macelarie in apropiere unde mai sunt din cand in cand comercializate ,altfel  le gasiti cu greu prin oras !!!(hic!! nu e gluma si nici nu am vrut sa sune asa ,dar nu am ce sa fac!)
Pentru aceasta reteta aveti nevoie de:
- 4 -5 fudulii curatate si spalate
-1/2 capatana usturoi
-1 leg patrunjel tocat
- 2-3 linguri de smantana
-1 lingurita faina,ulei
-sare,piper,fulgi de ardei iute,boia dulce, 1 lingurita sos Worchestshire
Se taie fuduliile in bucatele potrivite. Se pun impreuna cu Worchestshire si boia intr-un bol si se amesteca bine. Se pun la calit in ulei , pana isi lasa zeama, dupa care se adauga usturoiul taiat marunt si fulgii de ardei.Separat amestecati smantana cu lingurita de faina , pana se omogenizeaza , dupa care o turnati peste fudulii , sa dea in fiert.Dupa primul clocot adaugati jumatate din cantitatea de patrunjel.Dupa 3-4 clocote ,se stinge focul,se presara cu restul de patrunjel si se pune capacul

Alaturi de un vin rosu sec , va vor face sa va pierdeti orice ezitare !!!

Pofta Buna!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu