Translate

marți, 4 iunie 2013

Ciulama cu legume de sezon

Imi era pofta de o ciulama si am zis sa incerc sa o fac un pic altfel !
Pentru ea aveti nevoie de:
-1,5 kg de legume de sezon (cartofi noi,dovlecei,ciuperci,fasole pastai,mazare noua)
-500 gr smantana
-2 fire ceapa verde
-2 fire usturoi verde
-1 leg marar proaspat
-ulei,sare,piper
Se toaca ceapa si usturoiul verde si se pun la calit in ulei , intr-o cratita mai mare.Legumele se imbucatesc,se taie sau se rup dupa dorinta si pofta fiecaruia.Se pun si ele la calit in cratita in functie de timpii de fierbere (intai fasolea, mazarea  si ciupercile , dupa cartofii si la final dovleceii).
Se lasa la calit, pana isi trag bine uleiul.Se stinge apoi totul cu 2 cani de apa incalzita si se lasa la fiert.Cand sunt fierte toate legumele(aici e tot secretul!), se ia cratita de pe foc ssi se aduaga smantana. Se amesteca toate bine si se pune din nou pe foc cratit , ca sa mai dea un clocot. Se presara apoi mararul tocat si se serveste cu mamaliguta.

Pofta Buna !!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu