Translate

luni, 24 iunie 2013

Farfalle cu sos de rosii si dovlecei

Excelente si rapide , savuroase si satioase!!
Aveti nevoie de:
- o cutie farfalle
-3-4 dovlecei
-o mana de busuioc proaspat , tocat
-500 gr rosii tocate cu suc cu tot(puteti sa folositi si la conserva-isi pastreaza calitatile!!)
-3 catei de usturoi tocati
-ulei de masline,sare si piper
Se fierb pastele conform indicatiilor de pe pachet, mai putin 2 minute.Dovleceii se spala si se taie bucati (forma si marimea e dupa dorinta).Intr-o tigaie cu ulei de masline se pun dovleceii la calit cu jumatate din cantitatea de busuioc si usturoiul.
Dupa ce au prins un pic de culoare , se adauga si rosiile (cu sucul lor cu tot) si se lasa sa fiarba 5 minute impreuna.Se pune si restul de busuioc ,ca sa dea si mai multa aroma.
Se adauga apoi pastele, un pic de apa in care au fiert pastele, si se lasa totul sa dea in clocot  vreo 3-5 min. Se sareaza si pipereaza dupa gust.
La final dupa dorinta, se poate presara parmezan sau masline tocate deasupra , ca sa placa si ochiului.


Pofta Buna!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu