Translate

luni, 3 iunie 2013

Coaste de miel glazurate cu afine pe pat verde

Aveam niste coaste de miel si niste afine la congelator si m-am gandit sa incerc ceva mai deosebit cu ele (mai ales ca trebuia sa scot mirosul de miel  din coaste, pentru a putea fi servite si de sotia mea!).Asa ca am trecut la treaba!
Aveti nevoie de urmatoarele:
-coaste de miel ,curatate de pieliti
-1 leg usturoi verde , 1 leg ceapa verde
-200 gr afine congelate(puteti sa le inlocuiti cu visne,cirese,zmeura -cum vreti!)
-2 linguri zahar brun
-1 pahar vin rosu demisec
-ulei de masline,sare si piper
Se taie coastele de miel dupa preferinta(mai mici sau mai mari - dupa bucatar!)si se ung cu ulei de masline. Ceapa si usturoiul se toaca in bucati de 1 cm , pastrandu-se separat 3 catei de usturoi.Intr-o tava de cuptor , se asterne patul de ceapa si usturoi, se stropeste cu ulei de masline.Coastele de miel se sareaza si pipereaza dupa dorinta si se pun pe pat.
Se acopera cu folie de aluminiu si se baga pentru 40 min in cuptorul preincalzit la 200 de grade.
Separat intr-o tigaie , se pune un pic de ulei de masline si cateii de usturoi (pastrati) tocati.Se adauga si afinele si zaharul, pana se "incleieaza" totul.Afinele se preseaza un pic ,ca sa-si lase zeama.Se stinge cu vin si se lasa sa scada pana devine o pasta.Dupa 40 de min , se scoate tava din cuptor , se da jos folia si se ung coastele cu pasta de afine si vin facuta.
Se baga apoi totul la cuptor pentru inca 30-40 de min pana se rumeneste si caramelizeaza totul.
Noi am servit coastele alaturi de dovlecei trasi la tigaiecu usturoi  si cartofi noi cu lamaie .Bineinteles si un vin rosu de Vrancea demisec!


Pofta Buna!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu