Translate

miercuri, 5 iunie 2013

Orez in lapte caramel

Avem o reteta buna tare de dulce... ca in copilarie, de la Oana

Orez in lapte caramel



Incepem cu incalzirea cuptorului pana undeva la 180°C. Fierbem niste apa dupa care adaugam orezul (OAna zice 1:4 proportia orez: apa) si-l lasam cc 5 min la oparit. Intr-o craticioara pui apoi orezul si cu laptele (1:4 ) si cu zaharul (la 1 l de lapte cc 150gr. de zahar). Dupa ce este gata ii torni pe deasupra caramel (din zahar si putina apa: 4 linguri de zahar topit-dar nu prea mult si 2-3 linguri de apa) si-l mai dai la cuptor aprox 5 min. La final adaugi scortisoara (vezi de ce scortisoara: http://www.desprecopii.com/info-id-2690-nm-Condimentele-si-alimentatia-sanatoasa-a-copilului.htm). 

Daca v-am facut pofta, va invit sa incercati. Reteta poate fi gasita si pe: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=496359057101224&set=a.490879967649133.1073741828.490700314


Multumim, Oana

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu