Translate

miercuri, 13 noiembrie 2013

Salata de rosii cu hrean

Banuiesc ca rosiile nu va displac, iar in combinatie cu hrean proaspat devin delicioase si savuroase. Este o salata rapida, care va poate scoate oricand din monotonie !!
Aveti nevoie de:
- 1 kg de rosii coapte (se pot folosi si cele mai verzi sau galbene)
- o radacina de hrean
- 2 catei de usturoi
- ulei de masline
- otet de vin rosu
- sare de mare, piper negru
- o mana de patrunjel verde
Rosiile se spala si se taie rondele. Se pun pe un platou mai adanc si se presara, cu generozitate, cu sare de mare. (Nu va faceti probleme ca devin prea sarate, deoareca rosiile absorb toata sarea in plus!) Se lasa sa se odihneasca, macar 10 minute, la rece. Hreanul si usturoiul se curata. Dupa ce am lasat rosiile sa se odihneasca, se stropesc cu ulei de masline. Se rade apoi usturoiul (pe razatoarea mica!) si se amesteca totul bine. Radem pe deasupra si hreanul (tot pe razatoarea mica!), stropim cu otet (dupa dorinta si placere!), dupa care amestecam iar bine, ca sa se  integreze toate gusturile. La final se presara patrunjelul verde tocat.



Bine e sa o bagati, apoi, la frigider pentru 10 minute, inainte sa o serviti, timp in care sa va duceti sa cumparati repede o bagheta calda!! De obicei, cand fac o asemenea salata, platoul de salata ramane curat curat la final !!


Pofta Buna !!!!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu