Translate

luni, 11 noiembrie 2013

Conopida cu maioneza si usturoi

Si cum avem vedeta saptamana asta conopida, o sa va scriu despre o metoda rapida de a o gati. Aceasta este o reteta pe care am gustat-o intai la niste prieteni buni (multumiri VV), am aflat cat este de simpla, dar in acelasi timp si foarte gustoasa. Asa ca va recomand sa o incercati!
Aveti nevoie de:
- 1 conopida
- 1 capatana de usturoi
- maioneza (va recomand sa o faceti in casa)
- 1/4 lingurita nucsoara rasa
- sare si piper
- o mana de patrunjel tocat marunt pentru decor
Se curata, se spala si se desface in buchetele conopida. Se fierbe conopida intr-o oala cu apa cu sare al dente - daca se fierbe prea mult devine sfaramicioasa si cleioasa!. Se curata si se piseaza usturoiul. Maioneza se amesteca cu usturoiul pisat si piper. Dupa ce a fiert conopida, se scoate pe un platou si se presara cu nucsoara si sare. Se amesteca apoi totul cu maioneza cu usturoi. Se presara patrunjel pe deasupra. Trebuie lasat sa se raceasca totul (se poate baga si la frigider), dupa care se serveste.



Asa cum v-am zis este foarte simpla si rapida! Dar este si foarte gustoasa, cred ca tocmai din simplitatea ei venind savoarea! Este un aperitiv excelent si savuros !!!

Pofta Buna !!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu