Translate

marți, 26 noiembrie 2013

Salata de cartofi cu ridichi si fenicul

Este o salata simpla, gustoasa si rapida!!! Plina de calorii si satioasa, oricand poate inlocui cina sau poate deveni o garnitura delicioasa !!



Aveti nevoie de:
- 10 cartofi rosii (de fiert)
- 7-8 ridichi rosii (am gasit in piata foarte bune)
- un fenicul (fennel)
- zeama de la o lamaie
- ulei de masline, sare si piper
Cartofii se curata, se taie bucati mai mari si se pun la fiert in apa cu sare. Atentie sa nu-i fierbem prea mult sa nu se zdrobeasca. Cand au fiert, ii scurgem de apa si ii punem intr-un bol de salata unde sa incapa bine toti. Se stropesc cu ulei de masline si jumatate din zeama de lamaie si se amesteca bine totul. Ridichile se spala si se taie in patru (sau sase depinde cat sunt de mari!). Feniculul se spala, se desfac foile si se taie longitudinal in fasii subtiri, iar partea frunzoasa se toaca marunt. Se pun ridichile si feniculul peste cartofi, se adauga restul de zeama de lamaie, se pipereaza si sareaza dupa dorinta, se mai adauga un pic de ulei de masline si se amesteca iar bine totul. 



Este delicioasa si simpla, merge in orice sezon si o poate face oricine!!


Pofta Buna !!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu