Translate

vineri, 22 noiembrie 2013

Crap pe varza

Este excelent ,pare ciudat la auz , se face in special in Delta Dunarii ,dar puteti sa-l faceti si acasa, gustul este unul special asa ca.....sa-i dam drumul
Aveti nevoie de:
-un crap de Dunare(merge si de crescatorie) de 2,5-3 kg
-1 varza alba de 2kg
-1/2 l de bulion rosii
-un pahar de vin alb demisec
-2-3 foi de dafin, o mana de cimbru, o lingurita de paprika
-ulei, sare si piper
Se curata crapul se spala si se imbucateste.Se sareaza si pipereaza fiecare bucata de peste.Se pune intr-o tigaie la prajit, un pic , cat sa prinda culoare.Varza se taie fideluta.Intr-o alta tigaie se pune si ea sa se caleasca un pic cu o lingura de ulei, parika si cimbru.Cand incepe sa se inmoaie ,se sareaza si pipereaza dupa dorinta si se ia de pe foc.Se lege o tava pentru cuptor,care se unge cu ulei, se pune un prim strat de varza peste care se aseaza bucatile de peste.
Se acopera apoi cu restul de varza .Se "insinueaza" si foile de dafin printre peste si varza.Se toarna pe deasupra si vinul si bulionul, cat sa fie acoperit totul.
Se baga tava apoi, in cuptorul preincalzit la 200 de grade, si se lasa pentru 40-45 de minute ca totul sa bolboroseasca impreuna si sa se impleteasca intr-o armonie de arome.
Gustul crapului , devine unul senzational, iar combinat cu varza calita si scazuta in cuptor, devine o placere fantastica pentru papilele noastre gustative.Un lucru important, care nu trebuie uitat, este sa avem alaturi inca 3 lucruri (un fel de must-do!) : o mamaliga vartoasa , 2 ciusti (a se citi ardei iute) si o sticla bine racita de vin alb demisec !!!

Pofta Buna !!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu