Aveti nevoie de:
-600 gr ficatei proaspeti de pasare
-o ceapa
-2 catei de usturoi
-un pahar de lapte
-un pahar de vin rosu demisec
-o lingurita de HdP(Herbes de Provence)
-2 frunze de dafin
-ulei de masline, sare si piper
-o mana de patrunjel proapat tocat
Ficateii se spala , se curata de pielite si se pun sa stea intr-un bol cu lapte.Curatam ceapa si usturoiul.Se toaca ceapa, usturoiul se zdrobeste.Se pun la calit intr-o tigaie cu ulei de masline.Se adauga si o frunza de dafin sa se rumeneasca un pic.Se adauga apoi ficateii, scursi de lapte, sa prinda un pic de nuanta si ei.Cand incep sa prinda un pic de culoare, se pune si laptele ,in care au stat si se lasa sa scada.Cand zeama a scazut, se stinge totul cu vin.Se pune si cea de-a doua frunza de dafin si se pipereaza dupa gust.Dupa 5-7 minute cand totul a scazut,cat am vrut, se sareaza, se presara cu patrunjel proaspat tocat si se servesc calzi.
Se pot servi ca antreu sau ca fel principal!Sunt usori, savurosi , excelenti pentru cina sau pranz!Iar daca aveti alaturi si o sticla de Feteasca Neagra de Tohani(cum se vede in poza !!), totul devine o incantare pentru papilele noastre gustative !!
Pofta Buna !!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu