Este o salata care noua ne place tare mult, usor de facut, savuroasa si racoroasa!!
Aveti nevoie de:
- 1 kg fasole verde (eu am luat congelata, merge si proaspata daca mai gasiti )
- 2 morcovi
- o ceapa rosie potrivita
- o legatura de marar proaspat
- o lingurita de capere in otet
- ulei de masline, otet de vin
- o lingura mustar a l'ancienne (cel cu bobite in compozitie)
- sare si piper
- optional: 2 catei de usturoi
Fasolea se spala
si daca e proaspata se curata de codite. Se pune o oala cu apa si sare pe foc. Cand apa incepe sa fiarba, se pune si fasolea (se opareste). Se lasa sa
fiarba 3-4 minute, sa fie mai al-dente. Se scurge de apa si se baga sub
jetul de apa rece. Astfel vor ramane si moi si crocante! Se pun intr-un bol
de salata si se stropesc cu un pic de ulei de masline. Ceapa se curata si se
taie marunt-marunt, dupa care se amesteca cu fasolea. Mararul se toaca si se adauga
jumatate din cantitate si bineinteles amestecam iar totul. Morcovul se spala si cu ajutorul unui curatator de coaja (cel utilizat in special pentru
cartofi!), scoatem fasiute din el. Adaugam morcovul si caperele (un pic zdrobite
boabele) peste fasole. Separat se freaca mustarul cu ulei de masline, otet
de vin, sare si piper, pana totul devine o pasta. Se pune peste fasole si morcov, amestecam bine pana se omogenizeaza totul. Reglam de sare si piper, dupa gust, si lasam sa se odihneasca totul la rece, pentru minim 15 minute.
Combinatia mi se pare una geniala, totul fiind un amestec de
texturi si arome simple!!Se poate servi si ca fel principal !!
Pofta Buna !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu