Translate

vineri, 1 noiembrie 2013

Quiche cu bacon

Este o reteta simpla, derivata din reteta de Quiche Lorraine(initial am vrut sa o prezint sub acest nume!), numai ca eu am mai schimbat cate ceva!!Este excelenta si satioasa , oricand putand inlocui antreul sau felul principal !
Aveti nevoie de:
-o foaie aluat de foetaj
-200 gr bacon afumat
-2 catei de usturoi
-o mana de busuioc verde tocat
-100 gr smantana, un paharel de lapte
-2 oua, o mana de parmezan ras
-ulei de masline, sare si piper
-un cubulet de unt pentru uns tava
Bacon-ul se taie feliute.Usturoiul se curata si se toaca marunt.Se pune la rumenit ,in ulei de masline ,bacon-ul si usturoiul.Se adauga si jumatate din cantitatea de busuioc verde tocat. Separat se amesteca intr-un bol smantana , laptele si cele doua oua. Se adauga si restul de busuioc tocat.Cand bacon-ul s-a rumenit se incorporeaza  si el in amestecul de smantana,lapte si oua.Se sareaza si pipereaza totul dupa gust.Se ia o tava de cuptor, se unge cu unt si se aseaza in ea foaia de aluat, cu marginile rasfrangandu-se peste margini.Se pune compozitia si se intinde uniform, se strang marginile peste ea.Se presara totul cu parmeazan ras.Se baga tava in cuptorul preincalzit ,in prealabil la 200 de grade,pentru 30-40 de minute pana se rumeneste totul.
Asa cum am spus este simplu si delicios, un pic de speriat(pentru cei care se sperie!)din cauza ingredientelor folosite(bacon,smantana,oua), dar extraordinar de gustoasa!!Se poate servi alaturi de un vin alb dulce sau demisec sau chiar si de un rose bine racit!!!


Pofta Buna!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu