Translate

miercuri, 6 noiembrie 2013

Mazare cu bacon si menta

O reteta rapida si gustoasa , oricand o garnitura potrivita sau chiar uneori si un fel principal satios si gustos !
Aveti nevoie de:
-1 kg de mazare (eu am luat si congelata si este excelenta)
-200 gr bacon
-o mana de menta
-o lamaie
-ulei de masline, sare si piper
Puneti mazarea la fiert intr-o oala cu apa si sare.Adaugati si menta, sa fiarba impreuna cu mazarea.Baconul se taie fasii, si se pune la prajit intr-o tigaie cu putin ulei de masline.Se prajeste pana devine rumeniu si crocant.Cand mazarea a fiert se scoate si se scurge bine, scotandu-se separat menta.Menta se toaca marunt si se amesteca cu bucatile de bacon , ulei de masline si jumatate din zeama de la lamaie.Se toarna apoi totul peste mazare, se amesteca totul bine si se adauga restul de zeama de lamaie.Se potriveste de sare si piper si se serveste.
Gustul bacon-ului (devenit moale-crocant!)combinat cu savoarea mazarei fierte cu menta , devine un "melanj" delicios !Daca o serviti ca fel principal , puteti presara deasupra bucatele de parmezan.Reteta este una simpla si savuroasa, avantajul suprem fiind ca puteti servi alaturi de ea orice tip de carne!!


Pofta Buna!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu