Translate

luni, 9 septembrie 2013

Vinete si dovlecei gratinati

Simplu si gustos , este o garnitura rapida (sau un fel principal pentru vegetarieni!) care imbina si pastreaza toate calitatile legumelor folosite!
Aveti nevoie de:
-2-3 vinete
-2-3 dovlecei
-3-4 rosii mari
-4-5 catei de usturoi
-o lingurita coriandru boabe
-ulei de masline,sare si piper
Se spala bine vinetele si dovleceii.Se taie cubulete.Se curata usturoiul.Rosiile se taie rondele, nu foarte groase.Boabele de coriandru se piseaza.Se ia o tava de cuptor mai adanca, se stropeste cu un pic de ulei de masline si se freaca cu usturoi pe interior.Se pun vinetele si dovleceii taiati cubulete, se stropesc cu ulei de masline, se sareaza si pipereaza dupa gust.Se acopera totul cu rosiile taiate rondele.Se stropesc si ele cu ulei de masline, se sareaza si pipereaza si se presara coriandrul pisat pe deasupra.Se baga in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru o ora, o ora si un pic,pana cand se inmoaie toate legumele.
Este excelent de servit alaturi de tartine cu branza proaspata de vaci sau un gratar de vita !!


Pofta Buna !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu