Translate

miercuri, 11 septembrie 2013

Muschi file de porc cu mar si ierburi

Excelent, gustos si simplu, este o varianta foarte buna de a scoate din muschiul file un preparat savuros, unde carnea isi pastreaza fragezimea si calitatile!
Aveti nevoie de:
- o bucata de 1,5 kg de muschi file cu os
- 3 mere taiate felii de 0,5 cm
- o capatana de usturoi
- o legatura de cimbru si rozmarin verde
- 100 gr de slaninuta afumata
- un pahar de vin rosu demisec
- ulei (sau untura), sare si piper, o lingura de otet balsamic
- 2 cepe (de preferinta rosii) taiate julienne
Muschiul file se curata de pielite. Se cresteaza apoi pe el ,"buzunarase" cat o portie. Usturoiul se curata si se taie felii. Cimbrul si rozmarinul se toaca si se amesteca cu sare si piper. Slaninuta se taie feliute subtiri. Se ia o tava de cuptor, se unge cu untura (sau ulei) si se pune ceapa rosie taiata felii. Se stropeste apoi ceapa cu otet balsamic. Bucata de muschi file se unge si ea cu untura (sau ulei), dupa care se sareaza si pipereaza dupa gust si se pune in tava cu "buzunarasele" in sus. In fiecare "buzunaras" se pune apoi o felie de mar, una de usturoi, una de slaninuta si amestec de cimbru si rozmarin. Se stropeste cu vin. Se strange apoi cat mai bine, la nevoie se poate lega, ca sa nu se desfaca in momentul cand o bagam la cuptor. Se acopera tava cu folie de aluminiu si o bagam in cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 30 de minute. Dupa 30 de minute se ia folia de pe tava si se mai lasa totul descoperit pentru inca 30 de minute, pana cand se rumeneste totul bine.



Se serveste feliat, impreuna cu compozitia din fiecare "buzunaras" si sosul aferent, alaturi de un vin rosu demisec, ca sa intregim toata magia!!



Pofta Buna!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu