Translate

luni, 23 septembrie 2013

Pui cu dovleac si cartofi la cuptor

Pentru ca este sezonul lui, o sa va prezint o prima reteta cu dovleac , simpla si gustoasa , care se face rapid !
Aveti nevoie de:
-un dovleac mediu de 1-1,5 kg
-6-8 "ciocanele" de pui
-500 gr cartofi curatati
-o ceapa, 2 catei de usturoi
-o lingurita nucsoara rasa, o mana mica de cimbru verde
-ulei de masline,sare si piper
Se curata dovleacul de coaja si de miez .Se taie in bucati mai mici , felii sau cubulete si se amesteca cu cartofii (taiati si ei in bucati mai mici). Se pun impreuna intr-un bol , se stropesc cu ulei de masline,se sareaza si pipereaza dupa dorinta , se pudreaza si cu nucsoara rasa si se amesteca bine totul(nu va temeti sa va folositi manutele!!).Separat pregatim puiul, il spalam,il stergem cu un servet, se stropeste cu ulei de masline , se sareaza, pipereaza si "cimbreaza" dupa dorinta(bineinteles!) .Ceapa se taie julienne.Se ia o tava de cuptor, se unge cu ulei de masline, se pune ceapa taiata ca pat si se adauga peste dovleacul,cartofii si puiul. Se rad cateii de usturoi peste intreaga "asezare".Se acopera cu folie de aluminiu, se baga in cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 30-40 de minute, pana se inmoaie dovleacul si cartofii si se intrepatrund toate aromele. Dupa aceasta perioada se ia folia de aluminiu de pe tava si se lasa totul sa se rumeneasca pentru inca 15-20 de minute.
Este delicios , puiul capata niste arome nemaipomenite si ca totul sa fie perfect se poate face alaturi un sos de smantana cu usturoi ,care sa incununeze toata lucrarea!! Nu uitati sa aveti alaturi si un pahar de vin alb , rece, demisec care sa "unga bine osiile" !!


Pofta Buna !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu