Translate

luni, 30 septembrie 2013

Dovleac cremos

Este o reteta asemanatoare cu altele, cu dovleac, gustoasa, fara multa munca in jurul ei si oricand gata sa va scoata dintr-un moment de pauza de inspiratie!
Aveti nevoie de:
-1 dovleac placintar
-1 pahar smantana lichida
-1 lingura branza sfaramicioasa(orice tip)
-1/2 lingurita nucsoara rasa
-3 catei de usturoi
-ulei de masline ,sare si piper
Se curata dovleacul cu grija si responsabilitate de coaja si samburi.Se taie apoi in felii potrivite.Se stropesc cu ulei de masline si se pudreaza cu nucsoara.Se pun toate intr-un vas potrivit de cuptor.Usturoiul se curata si se taie felii subtiri, dupa care se "insinueaza" printre feliile de dovleac.Se asareaza si pipereaza totul dupa dorinta.Se acopera apoi vasul cu folie de aluminiu si se baga in cuptorul preincalzit la 200 de grade.Separat se amesteca smantana lichida cu branza sfaramicioasa si un pic de piper. Dupa vreo 40 de minute de  stat la cuptor , se scoate vasul, se da jos folia de aluminiu, se verifica daca s-a inmuiat dovleacul(daca nu se mai baga pentru 10 minute!)si se adauga smantana cu branza peste.Se baga iar la cuptor sa se rumeneasca totul pentru inca 20 de minute.
Este excelent ca, garnitura si poate fi asociat cu diverse tipuri de carne.Mie imi mai place, ca inainte sa-l bag la cuptor sa-l pudrez si cu fulgi de ardei iute , pentru a da o tenta dulce-iute intregului preparat !!!


Pofta Buna !!! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu