Aveti nevoie de:
-250 gr de ciolan afumat dezosat
-2 cutii de fasole rosie
-o ceapa, 3 catei de usturoi
-o ramurica de cimbru, o foaie de dadin
-2 linguri bulion,o lingurita paprika
-o lingura otet balsamic
-ulei, sare si piper
Ciolanul se taie felii groase de 1 cm.Se pune la rumenit in ulei si se presara cu paprika.Cand consideram ca s-a rumenit indeajuns , se scoate si se lasa deoparte sa se odihneasca.In uleiul ramas, adaugam ceapa , usturoiul si cimbrul.Fasolea rosie o scurgem de apa in care a stat .Cand ceapa s-a colorat,adaugam si fasolea, lasand-o sa-si traga aromele.Se adauga si frunza de dafin si bulionul.Se lasa sa fiarba totul , pana scade indeajuns.Spre final se pune si otetul balsamic , se sareaza si pipereaza dupa gust si se mai lasa sa dea in vreo doua clocote, dupa care se adauga feliile rumenite de ciolan afumat care se incorporeaza in compozitie pentru a desavarsi minunea de fasole .
Important este sa aveti alaturi un castron de castraveti murati si un pahar de vin rosu (o Babeasca recomand) si va garantez ca pana nu se termina totul din cratita nu va ridicati de la masa !!!Pofta Buna !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu