Sunt diferite feluri de a face taboule,fiecare cu secretul lui, eu o sa va prezint cum le-am facut ultima oara si a iesit delicios.
Aveti nevoie de:
-300 gr de cous-cous(eu am folosit mediu ca marime)
-2 cepe albe
-2 rosii
-1/2 de castravete
-un ardei gras rosu
-o lamaie
-o mana de patrunjel,de menta si busuioc verde
-ulei de masline,sare si piper
Se curata legumele, se spala si se taie cubulete mici (ceapa se toaca marunt).Patrunjelul ,menta si busuiocul se spala, se usuca si se toaca fin.Se ia un bol de salata, se pune cous-cous-ul , se adauga o cana de apa fierbinte peste el si se lasa 4-5 minute ca sa traga toata apa.Se stropeste apoi cu ulei de masline, se adauga ceapa tocata si se amesteca bine.Se adauga si patrunjelul,busuiocul si menta si se amesteca iar.Punem apoi peste, rosiile,castravetele si ardeiul cubulete, amestecand totul bine.Lamaia se stoarce, adaugand zeama peste compozitie.Dupa gustul fiecaruia, potrivim salata de sare si piper, ulei si zeama de lamaie.Se lasa sa se odihneasca la rece ,minim 30 de minute inainte de servire.
Este un fel delicios si hranitor, oricand putand sa ia loc pe masa ca aperitv sau chiar ca garnitura!Este rapid de facut si plin de vitamine, bun pentru copii si pentru finalul unei veri calduroase!!
Pofta Buna!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu