Translate

luni, 20 mai 2013

Cartofi noi cu marar

Aceasta reteta o sa o prezint in doua variante ca sa puteti alege. Pentru ea aveti nevoie doar de:
- 1 kg de cartofi noi
- 1 leg marar verde tocat
- ulei masline, sare,piper
Prima varianta:
-Se spala cartofii ,cei mai maricei se injumatatesc. Se pune ulei de masline intr-o cratita(ceaun) si se prajesc cartofii in ea.Dupa fiecare transa de cartofi prajiti gata, se sareaza si se pudreaza cu o mana de marar,se amesteca bine si se acopera cu un stergar pana sunt gata toti. Se vor serrvi ca garnitura sau ca fel principal alaturi de o salata verde.
A doua varianta:
-Se spala cartofii ,cei mai maricei se injumatatesc.Se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert , se pun intr-un bol  si se stropesc cat sunt fierbinti cu ulei de masline.Se sareaza si pipereaza dupa gust si se amesteca bine cu mararul tocat. Se pot servi calzi sau reci. Dupa preferinta se poate adauga si usturoi tocat (cand s-au mai racit) sau fulgi de ardei iute (odata cu uleiul de masline)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu