Cred ca toti avem ramase, de pe o zi pe alta, resturi de friptura (asta daca am servit friptura cu o zi inainte !!). Asa ca o sa va prezint o combinatie pe care puteti sa o incercati:
Pentru "Friptura de aseara" aveti nevoie de:
- friptura rece ramasa de aseara, taiata in bucatele (nu conteaza tipul animalului!!! se pot amesteca pui, porc, vita, miel)
-1 lingurita mustar, 1/2 iaurt, sare, piper
- 3 fire de usturoi verde tocat
- ulei de masline
Pentru cartofii noi aveti nevoie de:
- 1 kg de cartofi noi fierti
- 1 mana de creson maruntit (puteti folosi, daca nu gasiti creson, patrunjel sau busuioc dupa dorinta)
- sucul de la o lamaie
- ulei de masline, sare, piper
Se face un sos amestecand mustarul, iaurtul, usturoiul si uleiul de masline pana se face pasta. Se sareaza si se pipereaza dupa gust. Friptura taiata in bucatele se amesteca bine cu sosul.
Dupa ce au fiert, cartofii se scot fierbinti pe un platou si se stropesc imediat cu ulei de masline si zeama de la lamaie. Se sareaza si se pipereaza dupa gust si se amesteca apoi cu cresonul tocat.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu