Suna destul de pompos ,dar nu e asa. Aveti nevoie de urmatoarele:
- 1/2 kg spanac congelat(daca e proaspat
trebuie fiert inainte) , 1/2 kg ciuperci curatate si taiate felii
- aluat foetaj Linco
- 5 catei usturoi tocati marunt, 1/2 rodie
- 3 oua , 2 linguri smantana
- un cubulet unt(margarina) pentru uns tava
- oregano,sare, piper,ulei
optional: se amesteca 3 linguri de smantana cu marar taiat si sare pentru un sos
Se unge o tava cu unt , dupa care se pune aluatul in ea , ridicandu-se marginile. Intr-o tigaie cu ulei se pune la calit usturoiul cu oregano.Se adauga intai spanacul sa se inmoaie dupa care puneti si ciupercile la calit. Cand compozitia s-a inmuiat si a inceput sa se evapore apa, adaugati smantana. Mai lasati pe foc vreo 5 minute , dupa care o puneti alaturi sa se raceasca. Cand s-a racit un pic ,adaugati oua si amestecati bine , ca intreaga compozitie sa devina mai cleioasa. Asezonati cu sare si piper , dupa care se rastoarna peste aluat in tava .Marginile de la aluat se trag in interior peste compozitie.Pe deasupra se presara cu bobite de rodie.
- aluat foetaj Linco
- 5 catei usturoi tocati marunt, 1/2 rodie
- 3 oua , 2 linguri smantana
- un cubulet unt(margarina) pentru uns tava
- oregano,sare, piper,ulei
optional: se amesteca 3 linguri de smantana cu marar taiat si sare pentru un sos
Se unge o tava cu unt , dupa care se pune aluatul in ea , ridicandu-se marginile. Intr-o tigaie cu ulei se pune la calit usturoiul cu oregano.Se adauga intai spanacul sa se inmoaie dupa care puneti si ciupercile la calit. Cand compozitia s-a inmuiat si a inceput sa se evapore apa, adaugati smantana. Mai lasati pe foc vreo 5 minute , dupa care o puneti alaturi sa se raceasca. Cand s-a racit un pic ,adaugati oua si amestecati bine , ca intreaga compozitie sa devina mai cleioasa. Asezonati cu sare si piper , dupa care se rastoarna peste aluat in tava .Marginile de la aluat se trag in interior peste compozitie.Pe deasupra se presara cu bobite de rodie.
Se baga la cuptor pentru 40-50 de minute la
180 °.Daca s-a rumenit frumos ,se scoate si se poate servi cu smantana
frecata cu marar
Se poate servi la aperitiv sau ca fel doi, alaturi de un rose sau un vin alb bine racit.
Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu